خلاقیتکده شریف

ارائه خدمات تخصصی آموزش خلاقیت با بهره گیری از برترین کارشناسان حوزه خلاقیت
  • خلاقیتکده شریف

    ارائه خدمات تخصصی آموزش خلاقیت با بهره گیری از برترین کارشناسان حوزه خلاقیت

مشخصات بلاگ
خلاقیتکده شریف

وبلاگ خلاقیتکده شریف که متعلق به سایت خلاقیتکده شریف می باشد به طور روزانه به انتشار اخبار مربوط به خلاقیتکده و همچنین مقالات علمی در مورد تکنیک های پرورش خلاقیت و ... می پردازد.
ما را در اینستاگرام و آپارات نیز دنبال کنید.

طبقه بندی موضوعی
شنبه, ۱۱ مهر ۱۳۹۴، ۱۲:۱۸ ب.ظ

نقش والدین در خلاقیت کودکان

سخنی با والدین

 پدر و مادر عزیز سلام


آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید چرا پرورش خلاقیت در فرزندانتان مهم می باشد؟ یکی از مهمترین دلایل در دنیای امروز مربوط به پیشرفت تکنولوژی است. باسرعتی که فناوری در حال پیشرفت است، توانایی برای تفکر کردن غیرمعمول و خارج از روش های موجود ضروری تر شده است. در دنیای کنونی، مهندسان، دانشمندان و متفکران خلاق مجبورند در مورد آینده و اینکه چه ابزارهایی باید برای پیشرفت های فنی ایجاد شود، پیش بینی هایی کنند. باید توجه داشته باشید که فقط داشتن اطلاعات و دانش دیگر کافی نیست. ما نیاز به خلاق بودن و تشویق فرزندانمان برای خلاق شدن داریم. باید ابتدا با این موضوع شروع کنیم که خلاقیت چیست؟ خب در یک تعریف ساده خلاقیت توانایی استفاده از اطلاعات موجود برای ایجاد ارتباطات جدید است. این توانایی با دانش متفاوت است و در واقع فرایندی است که ما اطلاعات را برای استفاده در آینده ذخیره میکنیم. مهم است شما والدین گرامی بفهمید که رشد فیزیکی و شناختی به یک اندازه اتفاق نمی افتد. در حالی که رشد فیزیکی در طی چندین سال حاصل میشود، خلاقیت در طی دوران کودکی ظهور میکند. پدر و مادر عزیز توجه داشته باشید که خریدن اسباب بازی های گران قیمت برای پرورش خلاقیت در کودکتان کافی نیست. بلکه شما نیاز دارید که تجارب متنوع غنی ای که بتواند فرزندانتان را در حوزه های مختلفی تشویق کند، برای آنها فراهم سازید. خلاقیتکده مکانی است که این امکان را برای شما فراهم می سازد تا در محیطی علمی و زیر نظر متخصصین، خلاقیت فرزندانتان را پرورش بخشید. خلاقیت بنا به پژوهش های تورَنس که یکی از برجسته ترین پژوهشگران خلاقیت در جهان می باشد، به چهار بُعد قابل تقسیم است:

1)  سلاست فکری: سلاست فکری به تولید ایده ها، راه حل ها و جایگزین های زیاد اشاره دارد. هنگامی که ایده های بی شماری تولید شود، احتمال یافتن راه حل ها یا ایده های بهتر و مناسب تر بیشتر می شود.
2)  انعطاف پذیری: انعطاف پذیری در تفکر دربرگیرنده ی راه حلهای، فرصتها و نتایج متعدد برای یک مسئله است. تمرین مرتبط با انعطاف پذیری فکری میتواند شیوه ی تفکر دانش آموزان را در مسیر شگفت آوری گسترش دهد. برای تمرین انعطاف پذیری فکری میتوانید به راحتی اقلامی که در خانه یا کلاس در دسترس هستند را انتخاب کرده و با بچه ها در مورد این فکر کنید که چطور میتوانید از این اقلام استفاده های دیگری کنید، مثلا یک خودکار را انتخاب کرده و از دانش آموز بپرسید به نظر او چه کاربرد دیگری میتوان به جز نوشتن برای خودکار در نظر گرفت.
3 ) ابتکار: ابتکار به شکستن عادت های موجود در تفکر و دور شدن از تفکر معمول است. ابتکار قدرت خلاقیت است که پرواز آشکارای ذهنی می باشد. ایده های ابتکاری عموما منحصربه فرد، شگفت انگیز، غیرمعمولی، جدید، عجیب، قابل توجه، انقلابی و خلاف عادت توصیف می شوند. برای پرورش خلاقیت باید به ایده های نامتعارف و حتی به نظر احمقانه احترام و ارج نهاد.
4)  بسط: بسط فرایند توسعه ایده ها با فراهم نمودن جزئیات بیشتری در مورد آنها میباشد. جزئیات بیشتر باعث درک بهتر موضوعات میگردد. بسط اجازه اضافه کردن جزئیات بیشتر را به ایده های اولیه میدهد و موجب میشود که فکرها و ایده های نو پیچیده تر و کامل تر گردد.

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۷/۱۱
خلاقیتکده شریف

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی